Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 20.01.2013.
10:06
Večernje novosti A
Ni posle 21 godine od raspada Sovjetskog Saveza ne prestaju rasprave, pa i žučne polemike, o tome je li "prva zemlja radnika i seljaka i poštene inteligencije" morala da nestane. Povod da se ponovo rasplamsa diskusija o dobrim i lošim stranama "crvene imperije" bio je posthumni rođendan, 90. godišnjica od potpisivanja dogovora o formiranju SSSR-a.
Nedelja 20.01.2013.11:54
Izgleda da je svaka vlast data po pravoj meri, kakov stado takvi i pastiri. Ne zale za carevinom i onakvim Carem a zale za bedom i nemastinom, gulazima, streljanjima, za mrakom koji je odneo desetine miliona zivota, koji je porusio i oskrnavio stotine crkava, prognao i pobio milione svestenika, rodoljuba, inteligencije...
Nedelja 20.01.2013.13:40
To je polovina Rusa koja nema vise od 25 godina pa nema pojma o cemu prica. Za SSSR-om mogu da zale one male zemlje koje su danas kada nema istocnog bloka mnogo laksi plen NATO lesinara. Rus sa vise od 20IQ u glavi zali za pobedom crvenih u komuno revoluciji koju su naravno organizovali Englezi. U njoj je potopljeno tada najvece i najmocnije svetsko carstvo. Kada im je Carska Drzava bila toliko mocna, koliko bi tek bila moderna drzava? Ovako, danasnja Rusija je samo posledica komunizma, vremena kada su Rusi stajali u redu za trolejbus koji jos nije stigao, radili pola godine da bi kupili jednu trenerku od stranog turiste koji bi posle za te pare jeo kavijar u vrhunskom hotelu mesec dana.
Nedelja 20.01.2013.15:36
U SSSR je postojalo besplatno zdravstvo, besplatno školovanje, jeftini aviotransport do najudaljenijeg dijela Sibira, penzije itd. Sve ono što nije postojalo u "carstvu", koje je bilo pod vlašću masona-iluminata-cionista. Priče o Staljinu su zapadno-židovska propaganda. Staljin je izbavio SSSR iz vlasti-židova-marksista-cionista, kao i Putin danas. Britanija vodi rat protiv Rusije od 19. vijeka, u svakoj prilici podržavajući ruske neprijatelje. Britanija je izazvala rat sa Japanom u cilju uništenja ruske flote. Ono što nije uništeno u tom ratu su britanci potopili u Građanskom ratu, u kojem se nisu borili protiv Boljševika već uništavali rusku industriju.
Nedelja 20.01.2013.17:54
Tako kako si napisao neko bi pomislio da pises o Svedskoj. Pa ipak, iz SSSR-a su bezali najveci talasi emigranata na taj truli zapad a u obrnutom smeru niko nije isao. Najjeftiniji avio transport za koga? Za strance da, ali prosecan Rus je mogao samo da sanja o letu avionom. Besplatno zdravstvo, ali kako? Da li si nekada video kako je izgledala bolnica u SSSR-u? Kako je izgledala prodavnica u SSSR-u od tri artikla? Jos mnogo gore nego kod nas za vreme hiperinflacije. A sto se Jevreja tice, znas li da su po padu SSSR-a devet od deset nabogatijih ljudi u Rusiji bili Jevreji? Jevreji su izmislili komunizam. A rusku industriju nisu unistile engleske bombe nego komunizam kojim su ih oni zarazili
Nedelja 20.01.2013.18:09
i to upravo predvodjeni Jevrejima. Kakvu korist su imali Jevreji od carske Rusije kada su sav svoj kapital otelotvorili u engleskim i americkim neboderima? Da li znas da su od 12 zaverenickih vodja u Okt.revoluciji 6 bili Jevreji a samo cetiri Rusi? Poredis Staljina i Putina? Jel znas da je Staljin pobio vise Rusa nego Hitler? Ako je on izbavio Ruse kako kazes onda je nas Srbe izbavljao Pavelic. A reci mi jedan izvozni proizvod tog velikog SSSR-a? A govorimo o resursno najvecoj svetskoj sili. Da ne pominjemo sveukupni civilizacijski krov sveta koji je Rusija osvojila pre pada u jevrejsko-komunisticku tamu, jednog Tolstoja, Puskina i Dostojevskog, Borodina, Cajkovskog i Prokofjeva
Nedelja 20.01.2013.17:07
Početak je bio loš, pogotovu deo istorije sa Staljinom, a završilo se dobro. umeli su da se raziđu bez velikih ratova.
Nedelja 20.01.2013.18:52
Jedino se na komunistickim idealima moze graditi postena drzava[zajednica svih gradjana,koja je obavezna da stiti izastupa interese svih]Cak i onakvo nakaradno tumacenje i provodjenje komunistickih ideja bilo je bilje od ovog sadanjeg sistema[robovlanickog za vecinu]!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)